Trees for Elephants

Sinds 2008 zijn in Thailand dankzij Bring The Elephant Home meer dan 700.000 bomen geplant en onderhouden. De bomen zijn geplant met de hulp van duizenden, vooral lokale, vrijwilligers en in nauwe samenwerking met lokale partnerorganisaties. Elke locatie heeft een heel eigen verhaal, maar overal geldt: door bomen te planten zorgen we voor meer voedsel en leefomgeving en voor positieve veranderingen.

Natuurbescherming voor Aziatische olifanten

We werken intensief samen met lokale gemeenschappen. Bijvoorbeeld in het Thaise Salakpra Wildlife Sanctuary, in de province Chanthaburi en rondom Kuiburi National Park. We werken aan het verbeteren van de bossen en de aanplant van groene corridors. Zo creëren we een meer geschikte leefomgeving en dat zorgt ervoor dat olifanten meer binnen het beschermde leefgebied blijven. De kans op mens-olifant conflicten is daardoor veel kleiner.

Profijt in plaats van overlast

In plaats van de overlast die ze in het verleden van de olifanten ondervonden, hebben bewoners er nu juist baat bij. Ze profiteren van de van de natuurbeschermingsprojecten door het verzorgen van de logistiek en catering van de projecten, homestay, het kweken van stekken en het onderhouden van de bomen, bouwklussen, verkoop van lokale producten en alles wat we lokaal nodig hebben om de projecten uit te voeren. Alleen door actieve betrokkenheid van lokale dorpen kunnen we de relatie tussen mens en olifant verbeteren.

Naast herbebossing, het vergroten van de voorraad water, door de aanleg van dammen, en mineralen in het bos en educatieve activiteiten, zetten we ons ook in om de rangers van Nationale Parken te ondersteunen bij de bescherming van olifanten.

Bring The Elephant Home heeft veel ervaring met bomen planten voor olifanten, dat we dankzij onze langdurige samenwerking met de Forest Restoration Research Unit (FORRU) van Chiang Mai University hebben opgedaan. Het begon met het planten van bomen aan de rand van Khao Yai National Park, in Salakpra Wildlife Sanctuary en op het olifanteneiland in Lamplaimat, Buriram. Binnen een jaar hadden we 100.000 bomen geplant waarmee we de World of Difference Award van Vodafone wonnen.

Vanaf 2008 werken we aan bosherstel voor wilde olifanten in Salakpra Wildlife Sanctuary en op Borneo. In 2015 hebben we met behulp van verschillende vrijwilligersgroepen en de organisatie Banrock Trust/Accolade Wines meer dan 8.000 bomen aangeplant en zes experimentele veldproeven gedaan om groeiverschillen te onderzoeken. Ook hiervoor wonnen we een prijs: de Terre des Femmes Award van Yves Rocher. In en om het Elephant Nature Park Thailand en Elephant Nature Park Cambodia hebben we bomen geplant om de levenssituatie van de opgevangen olifanten te verbeteren.

Bekijk de video over onze natuurbescherming projecten in Thailand

Jaarlijks doen duizenden mensen mee

Aan onze projecten die gericht zijn op de bescherming van olifanten doen jaarlijks duizenden mensen mee. Inspiratie en interactie is nodig om olifanten en natuur te beschermen. Ieder werkt mee aan onze projecten en de praktische klussen: rangers, dorpelingen, lokale scholen, internationale scholen, partnerorganisaties, bedrijven en alle vrijwilligers.

Help je mee?

We hebben je hulp nodig om het leefgebied van wilde olifanten te herstellen, zodat mensen en olifanten in harmonie samen kunnen leven en de biodiversiteit verbeterd. Help je mee?

Nieuws en updates

2022-08-12  Trees for Elephants plant 1.200 bomen

Single donation (NL)
Wil je iets doneren?
Welk bedrag wil je doneren?
Kies de betaalmethode
Kies je bank
Kies je creditcard

Donatie gegevens

Persoonsgegevens

Section

Aanhef
Voorwaarden *
‹ Terug naar de vorige pagina