en | nl | th

Tom Yum boomkwekerij

Geweldige stap in het community-based Tom Yum-project! We hebben een kwekerij gemaakt, speciaal voor gewassen die olifanten niet eten.

In samenwerking met de lokale gemeenschap in het dorp Ruam Thai, dat grenst aan het Kuiburi National Park, hebben we sinds september 2020 10 gewassoorten bestudeerd. De data geven aan dat olifanten geen enkele van de geteste soorten opeten. Er is minimaal verlies (minder dan 6% van alle soorten) als gevolg van vertrapping of ontworteling.

Door deze bemoedigende resultaten zijn lokale boeren geïnteresseerd in het implementeren van het model op hun eigen percelen. Een voorraad betaalbare, toegankelijke en pesticidenvrije zaailingen zal dit model in staat stellen om te groeien en zich te ontwikkelen, dus een groep van 25 mensen, waaronder BTEH-personeel, lokale boeren, soldaten van het Royal Thai Army en personeel van WWF Thailand, werkten samen om de kwekerij te bouwen. en bereid op één dag meer dan 1200 zaailingen voor.

Naarmate het project groeit, groeit ons team ook. Met trots introduceren we onze boomkwekerijmanager, Chidapha “Bee” Oiumao, die vanaf het begin bij het project betrokken is en het team geweldige vaardigheden en passie met zich meebrengt.

Chidapha “Bee” Oiumao

Speciale dank aan

Dank aan WWF Thailand dat we de kwekerij buiten hun kantoor mochten bouwen, en aan Sally Elliot en alle anderen bij Nonthaburi Neighborhood Reach voor het toekennen van de subsidie ​​die de bouw van de kwekerij mogelijk maakte!

Steun het Tom Yum project

Je kunt het project steunen door producten te kopen die gemaakt zijn de gewassen bij Elephant & Co, of door een donatie te doen aan het project.

‹ Terug naar de vorige pagina