Olifanten worden met uitsterven bedreigd!

Als de olifant verdwijnt, verliezen we een prachtige diersoort, die zo belangrijk is voor onze natuur. Het leefgebied van olifanten wordt steeds kleiner door houtkap en gevolgen van bevolkingsgroei. Als we nu alles op alles zetten, kunnen we het uitsterven van de olifant voorkomen!

Doe mee aan de Ice Challenge,
van 18 tot en met 20 december in Thailand!

Bent u op vakantie in Thailand rond 18 t/m 20 december? We nodigen u uit om mee te doen aan de Ice Challenge voor olifanten. Geleid door de legendarische Iceman Wim Hof!
Meer informatie * Ice Challenge Program December 18-20E-mail ons uw vragen * Meld u nu aan

Bring the Elephant Home streeft naar een ideale wereld waar olifanten de ruimte hebben. Waar de bossen intact zijn en mensen en olifanten in harmonie bij elkaar in de buurt kunnen leven. En waar mensen de waarde van olifanen in zien terwijl ze hun wilde karakter volledig respecteren. Want als niemand dit ideaal nastreeft, komen we nergens. Dan is het voor dit intelligente dier en belangrijke sleutelsoort straks voor altijd te laat! Bekijk hieronder onze video waarin een overzicht van ons werk:

 

“Hebben dieren en met name olifanten ook rechten?” Antoinette van de Water was op Werelddierendag een van de sprekers van TEDxVeghel 2019! Steun haar inzet voor bescherming van olifanten via haar persoonlijke actiepagina.

Doneer aan Antoinette’s project om in zuidelijk Afrika een corridor te creëren tussen beschermde gebieden. En te zorgen voor duurzame en diervriendelijke inkomsten voor de mensen in dit gebied. Namens de olifanten, alvast ontzettend bedankt! Antoinette is directeur van Bring the Elephant Home, heeft een Master in Biologie (Miami University, Oxford, Ohio) en schreef haar scriptie over mens-olifant conflicten en de effectiviteit van bijenhekken als duurzame oplossing. In 2018 begon ze als PhD onderzoeker aan de Universiteit van KwaZulu-Natal. Ze doet nu een grootschalig onderzoek naar de sociaal-economische voorwaarden voor vreedzame coëxistentie van mensen en olifanten. Antoinette won drie natuurbeschermingsprijzen, is co-auteur van het boek Thaise olifanten van de Straat, en haar werk was onderwerp van drie documentaires, onder andere op Animal Planet. Ze is sinds 2019 bestuurslid van de Zuid-Afrikaanse Elephant Specialist Advisory Group.

Doe mee!

Met de BTEH Challenge willen we concrete doelen voor Aziatische en Afrikaanse olifanten realiseren. Helpt u mee? Tussenstand: 
* Doe mee met een eenmalige bijdrage
* TEDX Veghel, Werelddierendag 4 oktober, met TEDtalk Antoinette van de Water
* Lees het laatste nieuws over de #BTEHchallenge.

Wilt u de projecten van Bring the Elephant Home steunen?
Uw donatie draagt bij aan de BTEH Challenge voor de bescherming van olifanten en hun leefgebied en voor duurzame oplossingen voor mens-olifant conflicten. Alvast hartelijk dank!
Steun onze projecten:
* met een eenmalige bijdrage aan de BTEH Challenge
* met een maandelijkse of jaarlijkse donatie
*
adopteer een Afrikaanse olifant
* start uw eigen BTEH Challenge actie – meer info

 

Bring the Elephant Home gaat hiervoor:

Actie

Waar mogelijk gaan we praktisch te werk: planten van duizenden bomen, aanleggen van waterreservoirs, testen van nieuwe methoden om olifanten te beschermen en dat alles samen met zoveel mogelijk betrokkenen!

Lokaal

De mensen die de dupe zijn van mens-olifant conflicten organiseren zelf de beschermingsprojecten. BTEH brengt mensen bij elkaar, organiseert trainingen en geeft de impuls die nodig is om mensen zelf problemen aan te laten pakken.

Onderzoek

We gebruiken wetenschappelijk onderzoek om te begrijpen wat de oorzaak van problemen is. Wat beweegt mensen tot actie? We meten wat werkt en verbeteren daarmee de projecten. We zetten innovatieve technologie in om meer te kunnen doen. En onderzoek vertalen we in actie!

Holistisch

We zien olifanten als deel van een ecosysteem, met vele connecties. We zoeken naar oplossingen die alle facetten van een probleem verbeteren. Het project Bee the Change is hier een perfect voorbeeld van.

Netwerken

We werken met vele verschillende partijen: van lokale boeren tot ambtenaren van nationale parken. Het is essentieel om alle partijen te bereiken op een gelijkwaardige manier en ervoor te zorgen dat mensen gehoord worden. Zodat we samen aan betere oplossingen kunnen werken.

Vrijwilligers gezocht: teamNL!

Bring the Elephant Home is op zoek naar vrijwilligers voor teamNL. Iets voor jou? Lees meer…

We laten al jaren zien dat onze aanpak werkt! Bovendien hebben we grote plannen voor de toekomst. Doe mee, steun ons werk persoonlijk of met uw bedrijf. Maak uw donatie nu online over en maak het verschil voor de toekomst van de olifant!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Taal