Nieuwe publicatie! One Well-being

Geweldig nieuws! Het vierde hoofdstuk van Antoinette van de Water’s PhD is uit: “Integrating a ‘One Well-being’ Approach in Elephant Conservation: Evaluating Consequences of Management Interventions”, is nu gepubliceerd in @ecologyandsociety1! Auteurs: Antoinette Van de Water, Marion E. Garaï, Matthew M. Burnett, Michelle D. Henley, Enrico Di Minin, Jarryd P. Streicher, Lucy A. Bates, Rob Slotow.

De studie biedt een nieuw framework om verschillende soorten interventies die we kunnen ondernemen in het managen van Afrikaanse olifanten in Zuid-Afrika te beoordelen. Het houdt rekening met zowel de bedoelde als onbedoelde gevolgen van onze interventies.
Klik hier om het volledige artikel te lezen, maar hier is een korte samenvatting:

🛂 Traditionele “command and control” methoden in natuurbescherming negeren vaak lange termijn problemen.

✋ In Zuid-Afrika beperken deze methoden de bewegingsvrijheid van dieren (afrasteringen), wat onbedoelde schade aanricht aan dieren en beheersproblemen veroorzaakt.

🚫 Van de minst verstorende (niets doen) tot de meest ingrijpende interventie (afschot), het model toont aan hoe zowel het welzijn van dieren als mensen vermindert naarmate de beheersmaatregelen ingrijpender worden.

⚖️ De beste natuurbeschermingsinspanningen zijn die waarbij het welzijn van mensen, dieren en het milieu geïntegreerd wordt.

De conclusie? Het uitbreiden van beschermde gebieden en het verbinden ervan helpt wilde dieren te gedijen en bevordert harmonie tussen mens en natuur 🧑🤝🐘



#dierenbescherming #natuurbescherming #olifant #bescherming #wildlife #afrika #onderzoek #olifantenbescherming #zuidafrika #krugernationalpark #greaterkruger

‹ Terug naar de vorige pagina