en | nl | th

Gemeenschapsbijeenkomst met de Ruam Thai Beekeeping Group

Bring The Elephant Home en de Ruam Thai Beekeeping Group hebben onlangs een gemeenschapsbijeenkomst gehouden voor een gedeelde visie over inheemse bijensoorten voor bijenkorfhekken aan de grens van Kuiburi National Park.

Ruam Thai Beekeeping Group is een lokaal geleid initiatief dat niet alleen bijen wil gebruiken om olifanten af ​​te schrikken, maar ook om een ​​alternatief inkomen te verdienen door de verkoop van honing en bijenkolonies, de biodiversiteit te vergroten door de aanwezigheid van inheemse bestuivers en het gebruik van chemische sprays in landbouwgebieden te verminderen.

Groepsleden kwamen samen om elkaar te helpen hun bijenkorfboxen klaar te maken, bijenkasten te bouwen en deel te nemen aan een demonstratie van het onderhoud van de bijenkast. Zodra ieders kolonies floreren, komt de groep weer bijeen om een ​​bijenkorfhek te ontwikkelen dat geschikt is voor deze soort, en gegevens te verzamelen over de effectiviteit van de afrastering bij het afschrikken van olifanten.

Hartelijk dank aan Save The Elephants – Elephants and Bees Project voor de financiering van dit belangrijke werk, en aan het Native Honeybee and Pollinator Research Center van KMUTT University voor het bieden van voortdurende training en ondersteuning aan de gemeenschapsgroep.

‹ Terug naar de vorige pagina