Plant bomen voor olifanten

Sinds 2008 heeft Bring the Elephant op Home op vijf locaties in Thailand, een locatie in Cambodja en twee locaties op Borneo ruim 600.000 bomen geplant en onderhouden. De bomen zijn geplant met de hulp van duizenden, vooral lokale, vrijwilligers en we werken nauw samen met lokale partnerorganisaties. Elke locatie heeft een heel eigen verhaal, maar overal geldt: door bomen te planten zorgen we voor meer voedsel en leefomgeving en voor positieve veranderingen. Trees for Elephants!

In 2007 begonnen we met het planten van 25.000 bomen aan de rand van Khao Yai National Park. Binnen een jaar hadden we 100.000 bomen geplant waarmee we de World of Difference Award van Vodafone wonnen. Vanaf 2008 werken we aan bosherstel in en rondom het Salakpra Wildlife Sanctuary en in het hart van Borneo planten we bomen voor wilde olifanten. Ook hiervoor wonnen we een prijs: de Terre des Femmes Award van Yves Rocher. In en om het Elephant Nature Park Thailand en Elephant Nature Park Cambodia hebben we bomen geplant om de levenssituatie van de opgevangen olifanten te verbeteren.

De aanplant van palmplantages voor onze levensmiddelenindustrie hebben een groot deel van het Borneose woud doen verdwijnen. Oude plantages blijven als braakliggende gebieden achter. Deze worden door ons, samen met andere lokale milieuorganisaties, aangekocht en opnieuw beplant. Vele vrijwilligers hebben ons hierbij geholpen en dit werk gaat onverminderd door. Dieren moeten overleven op smalle stroken land en hebben dringend meer leefruimte nodig. Wij zorgen door middel van boomaanplant voor doorgangen (corridors) van het ene naar het andere bosgebied zodat met name olifanten niet geïsoleerd raken.

Steun Trees for Elephants!

Helpt u mee? 50 euro = 50 bomen.

Hoeveel wilt u doneren?

Hoe wilt u betalen?


Wat zijn uw gegevens?

 

Er is iets fout gegaan probeer het later nogmaals.

Donaties worden besteed aan kosten voor:

  • Aanleg van boomkwekerijen op verschillende plekken
  • Aanschaf van kweekmateriaal, voeding en zaden
  • Training van lokale bevolking en rangers m.b.t. planten en bescherming van bomen
  • Boomplantacties, boomverzorging, onderzoek in herbebossingsmethoden
  • Training van vrijwilligers en scholieren, lespakketten en folders