Plant bomen voor olifanten

Challenge doel: 5.000 bomen planten en verzorgen
Streefbedrag: € 7.500 Tussenstand: 

Sinds 2008 heeft Bring the Elephant op Home op vijf locaties in Thailand, een locatie in Cambodja en twee locaties op Borneo ruim 700.000 bomen geplant en onderhouden. De bomen zijn geplant met de hulp van duizenden, vooral lokale, vrijwilligers en we werken nauw samen met lokale partnerorganisaties. Elke locatie heeft een heel eigen verhaal, maar overal geldt: door bomen te planten zorgen we voor meer voedsel en leefomgeving en voor positieve veranderingen. Trees for Elephants!

In 2007 begonnen we met het planten van bomen aan de rand van Khao Yai National Park, in Salakpra Wildlife Sanctuary en op het olifanteneiland in Lamplaimat, Buriram. Binnen een jaar hadden we 100.000 bomen geplant waarmee we de World of Difference Award van Vodafone wonnen. Vanaf 2008 werken we aan bosherstel voor wilde olifanten in Salakpra Wildlife Sanctuary en op Borneo. Ook hiervoor wonnen we een prijs: de Terre des Femmes Award van Yves Rocher. In en om het Elephant Nature Park Thailand en Elephant Nature Park Cambodia hebben we bomen geplant om de levenssituatie van de opgevangen olifanten te verbeteren.

De aanplant van palmplantages voor onze levensmiddelenindustrie hebben een groot deel van het Borneose woud doen verdwijnen. Oude plantages blijven als braakliggende gebieden achter. Deze worden door ons, samen met andere lokale milieuorganisaties, aangekocht en opnieuw beplant. Vele vrijwilligers hebben ons hierbij geholpen. Dieren moeten overleven op smalle stroken land en hebben dringend meer leefruimte nodig. Wij zorgen door middel van boomaanplant voor corridors van het ene naar het andere bosgebied zodat met name olifanten niet geïsoleerd raken.

Steun Trees for Elephants!

Helpt u mee? 50 euro = 33 bomen.

Hoeveel wilt u doneren?
Hoe wilt u betalen?

Wat zijn uw gegevens?
 
Er is iets fout gegaan probeer het later nogmaals.

Donaties worden besteed aan kosten voor:

  • Aanleg van boomkwekerijen op verschillende plekken
  • Aanschaf van kweekmateriaal, voeding en zaden
  • Training van lokale bevolking en rangers m.b.t. planten en bescherming van bomen
  • Boomplantacties, boomverzorging, onderzoek in herbebossingsmethoden
  • Training van vrijwilligers en scholieren, lespakketten en folders