Adopteer een Afrikaanse olifant!

Vanaf 2018 werkt Bring the Elephant Home ook in Zuid-Afrika aan duurzame oplossingen om de harmonie tussen mensen en olifanten te verbeteren. We gaan ons maximaal inzetten om olifanten te beschermen in de gebieden waar ze veilig horen te leven.

Helpt u mee? Adopteer een olifant! Adopteer een kudde Afrikaanse olifanten!

Wat is er aan de hand?

Wilde olifanten lopen dagelijks gevaar door de toenemende conflicten met lokale bewoners. Olifanten zijn dol op gewassen en plunderen regelmatig de velden en oogsten wat de boeren de nodige hoofdbrekens oplevert. Hoe gaan ze om met deze vredelievende dieren die helaas zoveel overlast kunnen veroorzaken? Als olifanten uit beschermde gebieden breken en schade veroorzaken, worden ze in Zuid-Afrika vaak zonder pardon doodgeschoten.
Wat kunnen en gaan we doen?

Het is essentieel om meer begrip te kweken voor de oorzaken van problematisch gedrag van olifanten. We gaan hier speciale programma’s voor ontwikkelen zodat een dodelijke afloop voorkomen kan worden. De komende vier jaar gaan we hier aan werken met wetenschappelijke ondersteuning. Samen met andere onderzoekers bestuderen we de oorzaken rondom de escalatie van conflicten tussen mensen en olifanten en passen nieuwe methodes toe om olifanten beter te beschermen.

We gaan in 2018 een onderzoekscentrum van Bring the Elephant Home starten midden in een mens-olifant conflictgebied in Zuid-Afrika. We krijgen zo de kans om de olifanten goed te leren kennen, en daarin willen we u graag betrekken!

Hoe kunt u helpen?

Met ons nieuwe adoptieprogramma zorgt u als adoptie-ouder niet alleen voor een betere bescherming van ‘uw’ olifant, maar draagt u tevens bij aan oplossingen waar vele olifanten in Afrika en Azië profijt van zullen hebben!
U ontvangt van ons regelmatig een verslag van onze bevindingen: hoe gedragen de olifanten zich ten opzichte van elkaar maar ook ten opzichte van mensen, hoe breken olifanten door een stroomhek en hoe reageren ze op alternatieve oplossingen zoals bijenkorfhekken?

Onze verslaggeving bevat divers materiaal zoals foto’s maar ook video’s en informatie over de ontwikkelingen binnen de kudde. Dit nieuwe project is de volgende en ook logische stap na onze succesvolle bevindingen in Thailand betreft olifantenbescherming. In Zuid Afrika gaan we op grotere schaal verder, in samenwerking met meerdere ervaren onderzoekers en nieuwe methodes.

Doet u mee?

Vanaf februari 2018 starten we in Zuid-Afrika met het in kaart brengen van de kudde, de lokale situatie en het uitwerken van het complete onderzoeksplan. Het wordt een spannende, inspirerende tijd. Ik hoop van harte dat u Bring the Elephant Home hierbij wilt steunen! We hebben uw bijdrage hard nodig! Het zou fantastisch zijn als u dit Afrikaanse avontuur samen met ons aangaat.

Als stichting zijn we volledig afhankelijk van donaties. Zonder uw bijdrage worden onze projecten niet succesvol, kunnen wij geen olifanten beschermen zoals we nu doen. Daarom is uw hulp zo enorm belangrijk!

Hoe werkt het?

Met een donatie van 60 euro per jaar of 5 euro in de maand bent u adoptie-ouder.  We hopen dat u heel lang meedoet, maar uiteraard kunt u elk moment opzeggen.

  • Neem contact met ons op via: adoptie@bring-the-elephant-home.nl
  • Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer
  • U kunt aangeven hoe de betaling verloopt: via automatische incasso of zelf overboeken

Uw donatie ontvangen wij graag op rekening IBAN:NL76INGB0001675200
SWIFT:INGBNL2A t.n.v. Bring the Elephant Home te Vlaardingen.

Daarna ontvangt u van ons uw adoptiepakket:

  • een adoptie-certificaat op uw naam
  • een serie foto’s van de kudde wilde olifanten
  • een USB stick in de vorm van een olifanten sleutelhanger
  • een toegangscode tot een website waar u het leven van uw olifant(en) kunt volgen (deze ontvangt u zodra ons project in Zuid-Afrika is gestart)

Hartelijk dank voor uw steun!
Antoinette van de Water

PS: Het Afrikaanse adoptieprogramma zal gericht zijn op een kudde wilde olifanten en updates zullen regelmatig digitaal met u gedeeld worden. In de onderstaande video kunt u de eerste beelden van deze kudde bewonderen.